Ledelse

– Alle ledere bør testes i praksis

For å bli en bedre leder må ledere våge å øve, og de må dessuten tåle å bli testet og evaluert. Det er også slik man finner den beste lederen i en utvelgelsesprosess, mener ledelseskonsulent.

Publisert Sist oppdatert

Et Assessment Center (AC) er en kombinasjon av standardiserte metoder og verktøy for måling av kompetanse og potensial. Dette inneholder som oftest evnetester, personlighetsanalyser, strukturerte intervjuer og jobbsimuleringer. AC brukes både til seleksjon, kompetansekartlegging og utvikling.

– Forskning har for lengst gitt oss god kunnskap om hvilke metoder og verktøy som gjør oss best i stand til å predikere hvordan mennesker vil prestere på jobb. Disse metodene gir oss et pålitelig og presist svar på hvor vi er sterke, hvor vi er svake og hvordan vi sannsynligvis vil fungere i en gitt jobb, sier Rune Rimol, partner og faglig ansvarlig i konsulentselskapet Assessit.

Han forteller at AC-metodikken gir oss uvurderlig hjelp i seleksjon, og at den derfor benyttes blant annet i mange traineeprogrammer – deriblant i en av Norges mest omfattende seleksjonsprosesser, Utenriksdepartementets Aspirantprogram

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS