Ledelse

Arbeidsgivere kan normalt ikke kreve å få se resultatet av denne selvtesten for covid-19.

Arbeidsgivere får ikke sjekke om ansatte er testet

Med en negativ hurtigtest kan man nå gå på jobb selv om andre i husstanden har covid-19. Men arbeidsgivere kan normalt ikke kreve å få se hurtigtesten.

Publisert Sist oppdatert

Nå endres karantenereglene slik at personer med koronasmittede i husstanden kan gå jobb, forutsatt at de tester negativt på hurtigtester. Men arbeidsgivere har normalt ikke rett til å sjekke om de ansatte tester negativt eller kontrollere om de har tatt vaksiner, skriver Finansavisen.

– Loven stiller strenge krav til når slike kontrolltiltak kan gjennomføres og det vil være svært få arbeidsgivere som kan iverksette koronatesting som et kontrolltiltak, sier Hans Gjermund Gauslaa, juridisk HR- og ledelsesrådgiver i Simployer, til avisen.

– I praksis vil det nok bare gjelde virksomheter der det er høy risiko for at ansatte, pasienter eller andre blir alvorlig syke eller dør dersom de smittes med koronaviruset, sier Gauslaa.

Jobber i helsevesenet og på eldresentre er blant de spesielle tilfellene som vil kunne stille krav til tester og vaksiner.

Powered by Labrador CMS