Ledelse

Benjamin Netanyahu (t.h.) var en av flere autokratiske ledere som ble beseiret av en bred opposisjonsallianse i 2021, ifølge Human Rights Watch. Her med kona Sarah.

Autokratiske ledere fikk det vanskeligere i 2021

Demonstranter i gatene og valgseire for opposisjonelle gjorde livet surt for autokratiske ledere i 2021, mener Human Rights Watch.

Publisert Sist oppdatert

– I land etter land har store menneskemengder gått ut i gatene, selv om de risikerer å bli arrestert eller skutt. Det viser at demokratiet fortsatt har mye tiltrekningskraft, sier direktør Kenneth Roth ved Human Rights Watch (HRW).

I sin World Report 2022 peker HRW på demonstrasjoner i land fra Cuba til Hongkong for å kreve demokrati. Rapporten blir produsert for 32. gang og beskriver situasjonen i nesten alle de om lag 100 landene der organisasjonen arbeider. Rapporten utfordrer det etter hvert svært vanlige synet om at demokratiet er i forfall, mens autokratiske ledere er på frammarsj.

– Mange autokratiske ledere hevder å tjene folket bedre enn demokratiske ledere, men de leverer i hovedsak for seg selv og forsøker deretter å manipulere valgsystemer slik at de ikke kan få en negativ tilbakemelding fra innbyggerne, sier Roth.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS