Ledelse

Bedre bunnlinje i bedrifter som satset på talentutvikling

Å investere i leder- og talentutvikling påvirker bunnlinjen positivt, skal man tro en ny undersøkelse fra Boston Consulting Group.

Publisert Sist oppdatert

Selskaper som har gode og sterke rutiner for ledelse- og talentutvikling øker inntektene sine 2,2 ganger raskere og overskuddet sitt en og en halv gang så raskt som selskaper med svake rutiner for utvikling av talenter og ledere. Den konklusjonen trekker The Boston Consulting Group (BCG) etter å ha gjort en undersøkelse har blant 1260 selskaper verden over.

I hvilken grad ulike HR-tiltak faktisk slår ut på bunnlinjen, er en tilbakevendende diskusjon. I en pressemelding argumenterer BCG med at den nevnte undersøkelsen tallfester hvor god gevinst selskaper kan forvente å få ved å forbedre ferdighetene sine innen talentutvikling og ledelse.

BCG har gjort undersøkelsen som ledet til de nevnte tallene i forbindelse med utviklingen av en ny indeks – BCG Global Leadership and Talent Index. Dette er et verktøy som har til hensikt å måle hvordan det faktisk står til med selskapers ferdigheter innenfor ledelse og talentutvikling.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS