Benedicte Schilbred Fasmer blir konsernsjef i Telenor.
Benedicte Schilbred Fasmer blir konsernsjef i Telenor.

Benedicte Schilbred Fasmer er ansatt som ny konsernsjef i Telenor

Sigve Brekke fratrer 1. desember etter over ni år som konsernsjef. Etterfølgeren blir Benedicte Schilbred Fasmer.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Telenor i en pressemelding torsdag.

– Jeg føler meg utrolig privilegert som får muligheten til å lede Telenor, som er i en egen klasse når det gjelder lønnsom vekst og kundeopplevelse i den europeiske telekombransjen, sier Benedicte Schilbred Fasmer.

Schilbred Fasmer kommer fra stillingen som konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank.

– Styret har vært på jakt etter den best kvalifiserte kandidaten til å lede Telenor, og vi er glade for at Benedicte Schilbred Fasmer har takket ja til å gå inn i denne rollen, sier styreleder Jens Petter Olsen.

Schilbred Fasmer har tidligere vært konserndirektør i Fremtind Forsikring og konserndirektør i DNB Bank hvor hun ledet Bedriftsmarked. I tillegg har hun betydelig kapitalmarkedserfaring. Hun har blant annet vært styreleder på Oslo Børs, medlem av representantskapet i Norges Bank og styremedlem i Vipps.

Det har vært kjent at nåværende konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke, kom til slutte i løpet av året. 

Benedicte Schilbred Fasmer, tiltrådte som konsernsjef i SR-bank i januar 2021, og skriver på sin LinkedIn-profil at hun ikke hadde planlagt å skifte jobb nå: 

«Å skifte jobb var alt annet enn min plan, men noen ganger i livet får man sjanser som det er vanskelig å si nei til. Å få tilliten og utfordringen til å lede et av Norges største og mest spennende selskaper er et oppdrag jeg ser frem til med ydmykhet og spenning!» 

Hun beskriver kombinasjonen av kritisk infrastruktur, teknologi og gode kundeopplevelser som «et fantastisk utgangspunkt i Telenor». 

Hun viser videre til at det blir «business as usual» og full gass i banken fremover, mens styret arbeider med å finne en ny toppleder. 

Powered by Labrador CMS