Ledelse

Bakgrunnen for at Paul Otto Brunstad har skrevet boken «Beslutningsvegring – et ledelsesproblem», er at han både som veileder for ledere og som veileder for studenter som vil bli ledere ofte møter folk med beslutningsvegring. – Min tanke er, når alt kommer til alt, at ledelse handler om å ta beslutninger, sier Brunstad.

– Beslutnings­vegring er et ledelsesproblem

Mange ledere sliter med beslutningsvegring. De er ikke dristige nok, hevder professor og forfatter Paul Otto Brunstad. Les hva han og topplederne Kristin Skogen Lund, Per Bleikelia og Tom Georg Olsen mener om saken.

Publisert Sist oppdatert

– Beslutningsvegring er nok ofte et ledelsesproblem, men all høy beslutningshastighet er ikke positiv, sier Kristin Skogen Lund, toppsjef i NHO.

– Går det for fort, kan det føre til overilte beslutninger og for stor risikotaging. Jeg vil slå et slag for balansen; den finner du et sted mellom is i magen og handlekraft.

Skogen Lund håper hun ikke lider av beslutningsvegring i sitt virke som toppleder, men hun har vært med lenge nok i gamet til at hun kjenner beslutningsvegringens lumske vesen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS