Ledelse

Professor William Brochs-Haukedal ved Norges Handelshøyskole forteller at DNB-sjef Rune Bjerke har bygget tillit internt gjennom sine handlinger.

– Bjerke bygger tillit gjennom handling

Rune Bjerke er en nær leder, og viser sine ansatte at han er til å stole på gjennom sine handlinger, mener ledelsesprofessor.

Publisert Sist oppdatert

Når 100 ansatte står og klapper taktfast for sin leder, midt i en av DNBs verste kriser, viser dette at de har stor tillit til sin sjef, påpeker professor ved Norges Handelshøyskole, William Brochs-Haukedal. Han sier til Dagens Perspektiv at konsernsjef Rune Bjerke har oppnådd denne tilliten gjennom å etterleve DNBs praksis gjennom sine handlinger.

– Skal du bygge tillit, må du ha standpunkter og meninger, som du viser at du etterlever i praksis. Det har Bjerke tydeligvis gjort bra, for å oppnå en slik tillit blant de ansatte, sier han.

Han påpeker at Bjerke har ord på seg for å være en såkalt nær leder, fremfor å være en lederfigur.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS