Ledelse

Bonusfesten er tilbake

Lønningene i finanssektoren er allerede tilbake til toppårene før finanskrisen, og sjefenes bonuser har økt med nesten 60 prosent på ett år, viser ferske tall.

Publisert Sist oppdatert

«En større boble enn systemet bankene har hatt for avlønning av topper og meglere i bankene, har jeg ikke sett», sa daværende finansminister Kristin Halvorsen til Aftenposten i fjor. Nå viser tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB) at den hundreårskrisen finanskrisen ble omtalt som, bare var en liten pause i bonusfesten, skriver Klassekampen.

– Lønningene i finansnæringen bedret seg raskt. Tallenes tale er klare: Tilsatte i bank og finans hadde en god lønnsvekst det siste året. Det er ikke til å komme unna at det er snakk om en del kroner. I finansselskapene er det ennå høyere bonuser og ennå større utslag, sørlig for de administrerende direktørene, sier seniorrådgiver i SSB, Harald Lunde.

Tallene viser at bonuser til administrerende direktør i snitt er oppe i 22.300 kroner i måneden – 58 prosent mer enn i 2009. Til sammen tjener de 120.000 kroner i måneden. Lederne under toppsjefene tjener 76.700 kroner måneden. Det er 100 kroner under snittet i 2008 – før finanskrisen slo til. Bonusene deres utgjør 10.400 kroner måneden, som er 2500 kroner mer enn i 2007.

Heltidsansatte i finansnæringen tjener i snitt 50.600 kroner i måneden – 1000 kroner mer enn før finanskrisen. Bonusene her har nesten firedoblet seg siden 2004, skriver Klassekampen.

Powered by Labrador CMS