Ledelse

– Vi er større enn mange tror. Oslo Børs er verdens største shippingbørs og vi ligger helt i toppen på sjømat og innen energi, sier børs­direktør Øivind Amundsen.

– Bør bli like gunstig å ­investere i aksjer som i eiendom

– Det har skjedd mer med Oslo Børs de siste 20 årene enn det gjorde de første 180, sier børs­direktør Øivind Amundsen.

Publisert Sist oppdatert

Han vet hva han snakker om. Amundsen har et langt liv på Børsen, som startet allerede i 2001. Han kom inn det året da Oslo Børs ble privatisert. Etter noen år «ute» kom han tilbake til Børsen i 2010. Og fra 2020 overtok han som ny børsdirektør etter at Håvard Abrahamsen valgte å si opp etter et knapt år i stillingen.

Kampen om Norden

Fra starten i 1819 til 2001 hadde Oslo Børs monopol. Den var kun en markedsplass for kjøp og salg av verdipapirer, samtidig som Børsen også hadde en rolle som statlig kontrollinstans for aksjemarkedet. Siden privatiseringen i 2001 har alt endret seg. Finansbransjen, og børsene, var også veldig tidlig ute med digitalisering – de ble nærmest «tatt» av digitaliseringsbølgen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS