Ledelse

Bruk første arbeidsdag etter ferien til å få overblikket og prioritere hva som er viktigst i tiden framover, råder ekspertene.

Brå overgang fra ferie til jobbhverdag?

Slik får du en pangstart på arbeidshverdagen og omstiller deg fra rolig feriemodus til effektive dager på jobb.

Publisert Sist oppdatert

Enten du har tilbrakt ferien på tur i fjellet eller ligget på et svaberg med tærne i vannet, kan overgangen til effektive dager på jobb være stor.

Første dag på jobb betyr gjerne en innboks full av ubesvarte e-poster og arbeidsoppgaver det haster å ta tak i, samtidig som du treffer igjen kolleger du ikke har sett på lenge og vil slå av en prat med.

Inspirerende start

Men legger du en god plan, kan du få en inspirerende start på jobbhverdagen.

Det amerikanske nettavisen Business Insider har snakket med flere arbeidslivseksperter og oppsummert noen råd for hvordan du setter i gang etter ferien.

1. Start tidlig

Er du på jobben litt før de andre, rekker du å få litt oversikt før du må forholde deg til kolleger, innkomne henvendelser og dagens oppgaver.

2. Få overblikket

Ikke avtal mange møter og frister den første dagen du er tilbake. Hold dagen åpen for å få overblikk og prioritere hva som er viktigst den nærmeste tiden.

3. Oppdater deg

Skaff deg oversikt over hva som har skjedd mens du var borte, og hva som er status på viktige prosjekter.

4. Ikke drukne i e-post

Hvis innboksen har fylt seg opp i ferien kan det ta mye tid hvis du skal gå igjennom og besvare alt. Prioriter hva det er viktigst å svare raskt på.

5. Gjenopprett kontakt med team og kunder

Det kan være lurt å ta en kort kontakt med kolleger og viktige kunder, og melde fra at du er tilbake og tilgjengelig hvis det er noe.

6. Ta vare på deg selv

Selv om det kan være fristende å kaste seg ut i arbeidet for å ta igjen det forsømte etter at du har hatt fri, er det lurt å ikke overdrive. Start forsiktig, og husk å ta pauser og spise i løpet av dagen.

7. Hold fokus

Første dag på jobb er ofte full av distraksjoner. Det er mange kolleger å utveksle ferieoppdateringer med og mye å få oversikt over. Begrens distraksjonene for å få gjort det du mener er viktigst.

8. Tenk tilbake på ferien

Framfor å sørge over at ferien er over, kan du bevare litt av den gode sommerfølelsen ved å se tilbake på de beste minnene fra ferien med takknemlighet.

Powered by Labrador CMS