Ledelse

– Det er et kjernedilemma i ledelse: å balansere styring med selv­bestemmelse. Dette driver ledere med hele tiden, sier organisasjons­psykolog Rolv Mohn.

– De ansatte skal bli hørt, men det må gå begge veier

Folk trives best hvis de får påvirke egen arbeids­hverdag. Men hvor mye frihet kan en leder gi, og hvordan følger man opp trivselen når folk jobber hjemme?

Publisert Sist oppdatert

SSBs nye rapport Livskvalitet i Norge 2020 viser at arbeidslivet vårt har stor betydning for hvor bra vi har det. Det går også fram at de som har stor grad av selvbestemmelse på jobb, og i stor grad får brukt kompetansen sin, har en høyere livskvalitet enn andre.

Organisasjonspsykolog og daglig leder i lederutviklerbyrået Moment Rolv Mohn mener kunnskap om hva som bidrar til å styrke livskvaliteten til de ansatte er nyttig kunnskap for ledere.

– Skal man få det beste ut av medarbeiderne og være med på å ta ansvar for å skape et inkluderende arbeidsliv, så er det nyttig å forstå slike mekanismer, mener han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS