Ledelse

54 prosent av de spurte i en svensk undersøkelse sier at deres sjef har opptrådt meget bra eller bra under koronapandemien.

De fleste mener sjefen har taklet pandemien bra

Et flertall er fornøyd med hvordan deres sjef har opptrådt under pandemien. Mange har fått et bedre forhold til sjefen enn før, viser svensk undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Koronapandemien har bydd på store utfordringer for både for ledere og ansatte. Påbud om hjemmekontor og andre smitteverntiltak har tvunget fram digitale løsninger. Det fysiske møtet på arbeidsplassen mellom ledere og ansatte har i stor grad blitt erstattet av fjernledelse.

Mer enn halvparten av arbeidstakerne mener at ledere har håndtert denne situasjonen bra, viser en undersøkelse ManPowerGroup har gjort i Sverige.

Mange har til og med fått et bedre forhold til sjefen etter koronautbruddet, viser undersøkelsen som er omtalt i det svenske magasinet Chef.

Drøyt én av to er fornøyd med sjefen

Om lag 2.800 svensker har svart på følgende spørsmål: «Hvordan synes du sjefen din har opptrådt under pandemien?»

Drøyt halvparten (54 prosent) svarer at deres sjef har opptrådt meget bra eller bra. Om lag én av fem (19 prosent) mener sjefens opptreden verken har vært bra eller dårlig, mens 13 prosent svarer «vet ikke».

14 prosent – om lag én av sju – svarer at sjefens opptreden under pandemien har vært «ganske dårlig» eller «svært dårlig».

Det har i sannhet vært rikelig med utfordringer for ledere under pandemien.

Et bra utgangspunkt

– Det har i sannhet vært rikelig med utfordringer for ledere under pandemien, så det er en tydelig positiv melding at svenskene er fornøyde med sjefens opptreden, sier HR-direktør Elisabeth Skol i ManpowerGroup i Sverige til Chef.

– Det er et bra utgangspunkt foran den omstillingen vi nå står overfor når restriksjonene oppheves og vi skal finne en ny form med hybridarbeid og tilpasning til nye muligheter og endrete krav fra medarbeidere, sier hun.

Bedre forhold til sjefen

Et interessant funn i undersøkelsen er at mange har fått et bedre forhold til sin sjef mens de har hatt hjemmekontor under pandemien.

Én av fem (20 prosent) mener at forholdet til deres sjef har vært positivt påvirket av fjernarbeidet. Bare 15 prosent mener at det har hatt en negativ påvirkning på forholdet til sjefen.

Halvparten har hatt regelmessige samtaler med sin sjef når de har sittet på hjemmekontor, og om lag like mange har fått spørsmål om hvordan de har det.

86 prosent av de spurte er positivt innstilt til fortsatt å ha mulighet til å jobbe fra hjemmekontor.

Powered by Labrador CMS