Ledelse

– Toppledere er ikke så smarte som vi kanskje har tenkt oss. De svenske topplederne vi studerte tilhører ikke noen slags «kognitiv elite», sier professor Samuli Knuepfer.

De smarteste blant oss blir ikke toppsjefer

For hver person som blir toppsjef i en stor virksomhet, finnes det over hundre personer under vedkommende med høyere skår på trekk vi gjerne forbinder med ledere.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Professor Samuli Knuepfer ved Handelshøyskolen BI har sammen med kollegaer gransket mer enn en million 18-årige svenske menn for å finne ut hvem av disse som ble toppsjefer i tiden etter at de hadde vært inne til militærtjeneste.

Vernepliktige ble valgt til undersøkelser fordi alle de unge mennene som ble innkalt måtte gjennomgå tester og målinger der de ble undersøkt fysisk og mentalt, skriver Forskning.no.

Resultatene fra studien viser at toppledere befinner seg blant de 17 prosentene i befolkningen med best kognitive evner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS