Ledelse

Trikkesjef: Etter å ha styrt Sporveien trygt gjennom effektiviseringer og innsparinger på 455 millioner, skal den nye trikkesjefen, Birte Sjule, nå lede 500 mennesker til tidenes trikkeløft.

Den nye trikkeføreren: – Ikke mulig å si nei til trikken

Birte Sjule hadde det strategiske ansvaret for effektiviseringen som ga Sporveien 455 millioner i effekt per år. Nå skal hun gjøre noe helt nytt: lede 500 mennesker mot tidenes trikkeløft

Publisert Sist oppdatert

Det skal investeres milliarder i et bedre trikketilbud i Oslo frem mot 2024. Pengene skal blant annet gå til 87 nye trikker, oppgradering av store deler av infrastrukturen og til å finne en base for de nye trikkene. Alle holdeplassene skal gås igjennom, og målet er enda hyppigere avganger og et utvidet trikketilbud utover natten til befolkningen.

Det var kanskje ikke disse oppgavene Birte Sjule tenkte på, da hun som femåring tuslet rundt i farens grossistvirksomhet i Mo i Rana på begynnelsen av 1980-tallet. På innsiden av familiebedriften fikk hun likevel en tidlig innføring i arbeidslivet. Senere skulle hun også bidra selv, og hun lærte seg tidlig hvordan ting fungerer i arbeidslivet.

– Jeg var på det lageret fra jeg var fem år. Det fungerte nærmest som en barnevakt om sommeren, smiler hun.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS