Oppgaver som ikke fremmer karrieren kjennetegnes av at de ikke bidrar direkte til bunnlinjen, de er ofte usynlige og de krever ikke unike ferdigheter.

Det usynlige arbeidet på jobben - en kvinnefelle

Rydde på møterommet, innsamling til gaver, ordne kaffe og te. Hvem gjør egentlig det usynlige arbeidet på jobben?

Publisert Sist oppdatert

Kvinner og menn har svært forskjellige svar på det spørsmålet, viser en svensk undersøkelse. Ingen kvinner tror det er menn som gjør det usynlige arbeidet på jobben. Menn tror imidlertid at den typen arbeid er jevnt fordelt. Dette ifølge et nytt barometer for usynlig arbeid som nylig ble lansert av den svenske organisasjonen Make Equal og analyseselskapet Novus.

Men på et område er kvinner og menn enige: 7 av 10, av begge kjønn, svarer at usynlig arbeid er et tema det rett og slett ikke snakkes om på arbeidsplassene. Lina Karlsson, rådgiver hos Novus, sier til Dagens PS at fordelingen av usynlige arbeidsoppgaver er et spørsmål som trenger å kartlegges og diskuteres.

Hun viser til at det er et likestillingsspørsmål. Når kvinner gjør flere oppgaver som ikke gir påvirker verken lønn- eller karriereutvikling, så fører det til skjevheter. Novus og Make Equal skal derfor gjøre månedlige målinger av usynlig arbeid fremover. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS