Ledelse

Anders Opedal i Equinor (t.v) er en av syv nye toppsjefer i de største børsselskapene i 2020. Her sammen med forgjenger Eldar Sætre.

Dette er de nye sjefene

Dette er de ny toppledere i 50 største selskapene på Oslo Børs – og sjefene som gikk. Se også hvem som nå er sjef i alle 50 selskaper.

Publisert Sist oppdatert

I 2020 skiftet 7 av de 50 største selskapene på Oslo Børs ut toppsjefen.

Nedenfor ser du hvem som kom og gikk.

Nederst i artikkelen finner du også listen over samtlige sjefer i de 50 største børsselskapene ved utgangen av 2020.

Lederskiftene 2020 - 50 største selskaper Oslo Børs

Dette er sjefsbyttene:

AF GRUPPEN: Morten Grongstad sluttet etter å ha vært sjef i fem år, og meldte at han selv tok initiativ til avgangen. Han står til disposisjon for selskapet i en overgangsfase. Ny toppleder er Amund Tøftum, som har jobbet i AF Gruppen i 15 år. Han var konserndirektør, og har hatt ulike lederstilinger i selskapet.

Foto UT: Morten Grongstad – INN: Amund Tøftum. (Foto: AF Gruppen)

ATLANTIC SAPPHIRE: Gründer og styrleder Johan Andreassen overlot sjefsstolen i Atlantic Sapphire ASA til finansdirektør Karl Øystein Øyehaug da oppdrettsselskapet ble notert på Oslo Børs i 2020. Andreassen er fortsatt sjef i Atlantic Sapphire USA LLC; datterselskapet i USA som er det viktigste driftsselskapet i Atlantic Sapphire.

Foto UT: Johan Andreassen – INN: Karl Øystein Øyehaug. (Foto: Atlantic Sapphire)

BW LPG: Martin Ackermann gikk av som toppleder ved fjorårets slutt. Selskapet oppgir at han sluttet av familiære årsaker. Investor Anders Onarheim, som satt i styret i selskapet, gikk først inn som midlertidig toppsjef og ble siden ansatt.

Foto UT: Martin Ackermann – INN: Anders ­Onarheim. (Foto: BW LPG)

EQUINOR: Eldar Sætre sluttet som konsernsjef etter seks år. Han sitter nå i konsernledelsen som konserndirektør, og går av med pensjon 1. mars 2021. Den nye toppsjefen, Anders Opedal, tiltrådte 2. november. Opedal kommer fra stillingen som konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring. Han har jobbet i Equinor siden 1997, og har hatt ulike lederstillinger.

Foto UT: Eldar Sætre – INN: Anders Opedal. (Foto: Ole Jørgen Bratland, Equinor)

EUROPRIS: Pål Wibe sluttet som toppleder i Europris etter seks år til fordel for sjefsjobben i sportsbutikk-kjeden XXL. Espen Eldal, som har vært finansdirektør i Europris i flere år, ble først konstituert som sjef i Europris; deretter ansatt.

Foto UT: Pål Wibe – INN: Espen Eldal. (Foto: Tore Meek, NTB / Europris)

FRONTLINE: Robert Hvide Macleod har trukket seg etter seks år som toppsjef i Fredriksens tankrederi Frontline, og er tilgjengelig for selskapet frem til 30.april 2021, melder Frontline. Macleod har uttalt at han skal bruke mer tid på å egne investeringer. Lars H. Barstad er inne som midlertidig administrerende direktør. Han har de siste årene hatt ulike stillinger i selskapet.

Foto UT: Robert Hvide Macleod – INN: Lars H. Barstad (konstituert). (Foto: LinkedIn)

SUBSEA 7: Jeac Cahuzac har gått av med pensjon, etter å ha ledet selskapet siden 2008. Han går inn i styret. John Evans er ny toppsjef. Han har vært driftsdirektør i selskapet siden 2005.

Foto UT: Jean Cahuzac – INN: John Evans. (Foto: Subsea 7)

Dagens Perspektiv kartlegger årlig sjefsskiftene i de største selskapene på Oslo Børs. Nedenfor finner du årets liste:

 
null
Powered by Labrador CMS