Ledelse

– Skytjenester åpner for DevOps-bedriftskultur og raskere utviklingsprosesser. I DevOps kan ledere uten IT-kunnskap og alle med eierskap til prosessen delta, sier markedssjef Robert Baumann i Basefarm.

DevOps – utvikling og drift i ett

Et in-ord i IT-verden som enhver leder med internet­tilkobling bør lære seg er «DevOps». Det handler om en felles tilnærming til innovasjon og nye digitale satsinger.

Publisert Sist oppdatert

DevOps er en blanding av utvikling (development) og drift (operations) – derav det velklingende begrepet DevOps.

Fra et lederperspektiv er poenget at flere i en organisasjon kan ta direkte del i utvikling av nye digitale løsninger. Veien fra utvikling til drift er også kuttet realt ned og man kan, med skytjenester, lansere ny kode flere ganger om dagen.

Begrepet ble første gang brukt på en konferanse i Belgia i 2009, da som en betegnelse på nye metoder som kunne skape smidige prosesser. Siden den gang har DevOps blitt blant de mer omtalte konseptene innenfor effektiv arbeidsmetodikk. Mange større virksomheter har utarbeidet sin egen DevOps-strategi.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS