Ledelse

I oktober 2023 startet Ingrid Røynesdal i sin nye jobb som direktør ved Nasjonalmuseet.

Direktør ved Nasjonalmuseet Ingrid Røynesdal: Flere hoder som tenker kritisk, skaper større rom for gode løsninger

Hun har tatt jobben der ingen ennå har sittet i to åremålsperioder. Men Ingrid Røynesdal er ikke skyggeredd, verken for utfordringer eller kritikk. Tvert om, hun liker «kritikk som vil deg vel, og som våger å utfordre».

Publisert Sist oppdatert

­Nasjonalmuseet får 800 millioner i årlig statsstøtte og direktøren her har en av kultur-Norges mest betydningsfulle stillinger.

Men siden museet ble en stiftelse da Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Kunstindustrimuseet, Arkitekturmuseet og Riksutstillinger ble slått sammen til Nasjonalmuseet i 2003, har ingen av direktørene sittet i de to åremålsperiodene (2 x 6 år) som er mulig.

Direktørene har kommet og gått i raskt tempo. Den første, Sune Nordgren, holdt i tre år, fra 2003 til 2006. Danske Allis Helleland klarte to år (2006 – 2008), før Audun Eckhoff satt hele sin første åremålsperiode, men fikk ikke forlenget den, selv om han ønsket å fortsette.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS