Ledelse

Ditt hemmelige ledervåpen

Å tvile på seg selv er sunt, og kan gi deg en stor fordel som leder, hevder gründer og administrerende direktør.

Publisert Sist oppdatert

Å tvile på seg selv kan være både nyttig og fruktbart for ledere. Det må ikke forveksles med lav selvtillit. Tvilen trigger ofte spørsmål, som for eksempel «gjør jeg dette riktig?», eller «er dette den beste beslutningen for bedriften min?» Lav selvtillit er en negativ evaluering av din personlige verdi. Den manglende selvtilliten vil i stedet lede tankene dine til at du er mislykket, eller at du ikke fortjener dette. Det skriver gründer og administrerende direktør i bedriften JotForm, Aytekin Tank, på nettstedet Entrepreneur.

I fem år stilte han hele tiden spørsmål ved sin virksomhet og sine beslutninger, i forbindelse med oppstarten av sin bedrift. Han flikket på- og raffinerte produktene sine, for så å gjøre det igjen. Og igjen.

– Jeg tok også på meg hver eneste tenkelige hatt – fra kundeservice til markedsføring – Noe som ga meg en fordel da jeg kom i posisjon til å begynne å ansette folk. Da jeg endelig tok spranget, var jeg klar. Jeg hadde håndtert tvilen og følte meg sikker på at det jeg hadde bygget opp var riktig, skriver han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS