Ledelse

Dropp «lederstuntene»

Tenkt ut noen smarte ledergrep i ferien?

Publisert Sist oppdatert

Tenk deg om før du iverksetter. Å dra til med noen spenstige enkeltstunts for å motivere de ansatte kan rett og slett virke mot sin hensikt.

BI-forsker Anders Dysvik, som forsker på motivasjon på jobb, sier til E24 at det er lite som tyder på at ledere kan øke de ansattes engasjement på jobben gjennom kortvarige «stunts». Det avgjørende for medarbeidernes motivasjon er hverdagsopplevelsen over tid.

Kortvarige «lederstunts» kan rett og slett få negativ effekt, mener Dysvik.

- Hvis kortvarige «lederstunts» rett etter ferien er noe som gjentas årlig ved at ledelsen fokuserer på noe som veldig viktig rett etter ferien, før det så er tilbake i den gamle tralten etter kort tid, er det langt fra sikkert at de ansatte gleder seg til å komme tilbake på jobb etter ferien, sier Dysvik til E24.

Det viktigste ledere kan gjøre for å øke medarbeidernes motivasjon er ifølge BI-forskeren å legge til rette for at ansatte kan oppleve indre motivasjon på jobb. Noen av faktorene som påvirker den indre motivasjonen er medbestemmelse, kompetanse til å mestre jobben og gode sosiale relasjoner på jobben.

Powered by Labrador CMS