Ledelse

– Du må tørre å vise sårbarhet

Gjennom å løfte frem de ansattes misnøye i plenum, legger du til rette for bedre diskusjoner og etterhvert bedre resultater, hevder Rentokil-sjef.

Publisert Sist oppdatert

Som leder utsetter du deg for sårbarhet. En av oppgavene dine handler om å håndtere stemningen i organisasjonen. Se for deg følgende scenario: Du har gjennomført en medarbeiderundersøkelse i bedriften. Ikke alt som kom frem i denne er positivt. Faktisk er det flere ting medarbeiderne er direkte misfornøyde med.

Så er spørsmålet hva du velger å ta tak i, når du samler de ansatte for en gjennomgang av medarbeiderundersøkelsen. Ønsker du å forsterke det positive som har kommet frem?

Daglig leder i Rentokil Initial, Espen Agnalt, valgte å ta tyren ved hornene. Han samlet sine 250 ansatte, og sminket ikke tilbakemeldingene. I stedet tok han tak i misnøyen i plenum. Hensikten var å vise de ansatte at han tok deres bekymringer på alvor.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS