Ledelse

Fellesorganisasjonen organsierer mer enn 30.000 vernepleiere, sosionomer og barnevernspedagoger. Forventningene til den nye regjeringen og kommunalministeren er skyhøye. Her er FOs fane foran Arbeiderpartibygningen på Youngstorget. FOs fane på Youngstorget (Foto: Daniel Charles Hextall / FO)

Ekstrem mangel på vernepleiere

− Mange steder var tjenestene strukket allerede før pandemien. En hovedårsak er ekstrem mangel på vernepleiere. Kun 10 prosent av alle som jobber med utviklingshemmede i kommunene er utdannede vernepleiere.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at Mimmi Kvisvik og LO-forbundet hun leder, Fellesorganisasjonen (FO), er fornøyd med at landet har fått ny regjering.

Kvisvik organiserer godt over 30.000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere, hvorav av de aller fleste jobber i kommunesektoren. Det er med andre ord hennes medlemmer som skal gjennomføre den nye regjeringens ambisjoner for Kommune-Norge.

− Vi har store forventninger både til den nye regjeringen og den nye kommunalministeren, sier Kvisvik.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS