Ledelse

POSITIV: – Det er kjempeinteressant å komme til et så lite sted som Vestfossen. Hvis det er to prosent av Norges befolkning som er interessert i samtidskunst, er interessen i Vestfossen dobbelt så stor. De har sett hvilke positive ringvirkninger arbeidet vårt gir, sier Morten Viskum.

En likandes kar

– Jeg motiverer mine ansatte ved å gi dem frihet til å skape sin egen arbeidsplass og sin egen arbeidsdag. Han er en provoserende, men likandes kar, kunstneren Morten Viskum. Det er nok ikke alltid så lett å jobbe for ham, i en institusjon med usikker økonomi.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har mange hensyn å ta. Jeg er kunstner, jeg er kurator, jeg er kunstrådgiver, jeg holder utstillinger selv, jeg forholder meg til kommunen, fylket og Kulturdepartementet. I tillegg er jeg daglig leder på Vestfossen Kunstlaboratorium i Buskerud.

– Dette er en balansegang som til tider er veldig komplisert, sier Morten Viskum.

– Det er mange der ute som ikke skjønner posisjonen min, i forhold til alt jeg har på gang. Jeg har kunstneriske og kuratoriske friheter i tillegg til at jeg arbeidsgiver og leder. Det er en stor utfordring.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS