Ledelse

En lunefull sjef, som oppfører seg bra innimellom, kan være verre enn en sjef som konsekvent oppfører seg dårlig

Publisert Sist oppdatert

En gruppe amerikanske forskere ledet av Fadel Matta fra University of Georgia har gjort en undersøkelse der de har sett på variasjoner i opplevd rettferdighet fra sjefens side og medarbeideres stressnivå. Forskerne spør: Er det bedre å ha en sjef som er urettferdig og konsistent enn å ha en sjef som sporadisk oppleves som rettferdig?

Studien, som er publisert i Academy of Management Journal, har en litt uventet konklusjon: I motsetning til den intuitive antagelsen om at mer rettferdighet alltid vil være bedre, viser forskernes studie at det å bli urettferdig, men konsekvent behandlet, kan være bedre for medarbeidere enn å bli behandlet rettferdig noen ganger og urettferdig andre ganger.

Et lab-eksperiment viste at variasjon i måten sjefen behandlet medarbeideren på, resulterte i mer psykologisk stress for medarbeideren enn både det å bli konsekvent godt behandlet og det å bli konsekvent dårlig behandlet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS