Ledelse

Espen Skorstad og Lasse Hønsen vil måle om jobbsøkere diskrimineres ut fra kjønn, alder og etnisitet underveis i rekrutteringsprosessen, slik at den som rekrutterer kan gjøre noe med det.

Espen Skorstad og Lasse Hønsen: Vil gjøre rekruttering mer rettferdig

Espen Skorstad var en av gründerne av Cut-e, som ble kjøpt opp av globale Aon. Nå har han og Lasse Hønsen som mål å bli blant verdens beste på rettferdig rekruttering.

Publisert Sist oppdatert

På et lite kontor i Forskningsparken på Blindern i Oslo jobber gründerne Espen Skorstad og Lasse Hønsen med kombinasjoner av teknologi og psykologi som de mener kan bidra til at ledere, HR og rekrutteringsselskaper tar bedre og mer rettferdige valg når de ansetter folk.

De er begge organisasjonspsykologer. Hønsen med teknologibakgrunn. Skorstad med klinisk psykologi-bakgrunn. Før påske lanserte de rekrutteringsplattformen Fairsight. Målet er hårete.

Ambisjonen er å bli blant de beste i verden på det de omtaler som rettferdig rekruttering og gjøre slutt på forutinntatthet i rekruttering.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS