Ledelse

Byrådsleder Roger Valhammers sosialdemokratiske ballast kommer fra barndommen. Han og søsteren var de første i familien med høyere utdanning.

Et stormfullt år for Bergens byrådsleder

Roger Valhammer (Ap) kom inn fra sidelinjen nærmest som et ukjent blad for de fleste ­bergensere. Ikke desto mindre tok han over som byrådsleder i Bergen kommune i forkant av valget i 2019 og ble gjenvalgt.

Publisert Sist oppdatert

Ved første blikk virker han som en beskjeden, men reflektert person. Avdempet i måten å snakke på, mild og åpen, inkluderende og ettertenksom. Til å begynne med i sitt virke som byrådsleder var han heller ikke spesielt synlig eller dominerende i det bergenske bybildet.

Men så kom koronaen. Og med ett visste alle bergenserne hvem Roger Valhammer var og hva han stod for. Litt som Erna Solberg nasjonalt, frontet han kommunens kamp mot smitteangrepet. På ukentlige pressekonferanser annonsert han tiltak, han virket målrettet og bestemt, ja fra enkelte hold ble han kritisert for å være for eneveldig.

Særlig i den første tiden etter nedstengingen av landet høstet han storm for måten han håndterte den innledende fasen. Den demokratiske styringen ble tilsidesatt, særlig av kommunens kriseledelse de første ukene – ble det hevdet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS