Ledelse

Det er på høy tid at vi skroter den årlige medarbeiderundersøkelsen, og snarere begynner å ta tempen på bedriften på regelmessig basis, skriver Pierre Lindmark. Foto: Shutterstock

Etter medarbeiderundersøkelsen: Hvordan håndterer du kritikk?

Skal du oppnå resultater sammen med andre må du regne med å få kritikk. Hvordan responderer du på negative tilbakemeldinger på ditt lederskap?

Publisert Sist oppdatert

Når ledere gjennomfører en medarbeiderundersøkelse, og tilbakemedlingene blir annerledes enn de trodde på forhånd, er det mange som ikke er godt nok forberedt, hevder Marianne Hauan Molstad, direktør ved Bufetats senter for administrasjon og utvikling.

I boken Medarbeiderundersøkelsen gjennomført – hva nå?, som hun har skrevet sammen med Tone Aarum Sæter, anbefaler hun ledere å møte tilbakemeldingene på en åpen og god måte. Bearbeiding, forståelse, tiltaksutforming og evaluering er nøkkelord.

– Det å ha en god dialog rundt tilbakemeldinger som er knyttet til deg som leder, kan være nødvendig selv om dette ikke blir det området som velges ut for å skulle bevares eller forbedres, sier hun.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS