Ledelse

Preboarding er den delen av onboardingen som foregår i perioden fra kontrakten signeres og frem til første dag på jobb.

Få den nyansatte raskt med på laget gjennom preboarding

Har du nettopp landet en ny, dyktig medarbeider? Ikke len deg tilbake riktig ennå. Tiden mellom ansettelse og oppstart er en kritisk fase for å holde på medarbeiderens motivasjon. Så vær raskt ute og start onboardingens første fase – preboarding.

Publisert Sist oppdatert

Så snart kontrakten var signert, følte jeg meg som en av dem. Det var en god følelse, sier Beate Husa.

Da hun fikk jobben som kommunikasjonsrådgiver i Apriil PR i fjor høst, ble hun nesten umiddelbart invitert til lunsj med nye kollegaer. Hun fikk tilsendt lesestoff og linker, og etter hvert deltok hun også på noen møter der hun kunne stille spørsmål og ta opp det hun var usikker på. Alt dette foregikk før hun egentlig hadde begynt.

– Jeg har alltid følt meg velkommen når jeg har startet i nye jobber, men jeg har aldri fått en så solid innfasing som denne gangen. Helt fra vi først fikk kontakt, og gjennom hele prosessen, var det en klar forståelse av at det ikke bare var de som skulle velge meg, jeg skulle også velge dem. Det kjentes veldig godt, forteller Husa, som ikke er noen novise i arbeidslivet. De siste årene har hun vært bystyrepolitiker i Bergen, blant annet som helsebyråd under pandemien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS