Ledelse

– Dette tyder på at deler av akademia ikke bruker stillingstypen slik den var ment, men heller ser postdoktorene som en fleksibel og midlertidig arbeidskraft. Det er ikke bra og det vil vi se nærmere på, sier Henrik Asheim.

Få postdoktorer får vitenskapelig toppstillinger

Tre av fire postdoktorer mener universiteter, høyskoler, helseforetak og forskningsinstitutter ser på postdoktorene hovedsakelig som midlertidig arbeidskraft.

Publisert Sist oppdatert

NIFU har kartlagt bruken av postdoktorstillinger mellom 1999 og 2020 og hvordan postdoktorene selv opplever situasjonen.

Her kommer det fram at postdoktorer i liten grad tror universiteter, høyskoler, helseforetak og forskningsinstitutter ser på dem selv som et ledd i langsiktig kompetansebygging.

– Vi har lest rapporten med interesse og vil se på dette i lys av vår prosjektfinansiering, sier områdedirektør i Forskningsrådet Kristin Danielsen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS