Ledelse

Konfliktløsning blir en viktig ferdighet for fremtidens ledere, mener konfliktforsker Randall Scott Petersen.

– Flere jobbkonflikter i fremtiden

Vi kan forvente flere konflikter på arbeidsplassene i årene som kommer, mener konfliktforsker Randall Scott Peterson ved London Business School.

Publisert Sist oppdatert

Det er mange fordeler ved teamarbeid, men der mennesker skal samarbeide, er det også muligheter for konflikter. All den tid stadig flere oppgaver i arbeidslivet løses i grupper, kan vi derfor forvente et høyere konfliktnivå på arbeidsplassene i årene som kommer. Slik argumenterer konfliktforskeren Randall Scott Petersen overfor det danske nettmagasinet ledelseidag.dk.

Petersen er ikke negativ til mer teamarbeid. Han viser imidlertid til at forholdene i organisasjonene da vil endres. Konfliktnivået blir høyere og konfliktløsning blir en viktig ferdighet for fremtidens ledere.

– Ledere vil få en mer uttalt rolle som konfliktløsere og kompromisskapere i organisasjoner. Når konfliktmengden øker, får man som leder et langt større behov for å lære medarbeiderne å finne en felles løsning, uenighet til tross, sier Petersen til bladet.

Ifølge Petersen er det tre klassiske kilder til konflikter i organisasjoner:

  • Folk er uenige fordi de ikke har samme viten og informasjon.
  • Folk er uenige fordi de har forskjellige interesser.
  • Folk er uenige fordi de ikke har de samme verdiene.

Verdier er noe som ofte liger dypt i folk. Dermed er det også gjerne denne typen konflikter som er de vanskeligste å løse.

Powered by Labrador CMS