Ledelse

– Det er flere veier til Rom, og det er langt større sjanse for å komme dit dersom spilleren som skal slå steinen har tro på det han gjør, sier Curling-nestor og skip, Pål Trulsen.

– Flere veier til Rom

Før var kapteinsrollen i curling preget av styring. I dag utøver skipen mer inkluderende ledelse, forteller Pål Trulsen, som ledet Norge til OL-gull i 2002.

Publisert Sist oppdatert

Han påpeker at det fortsatt er mange måter å skjøtte kapteinsembetet på. Noen har fortsatt tro på den diktatoriske stilen, mens andre legger vekt på at spillerne skal være med på å ta avgjørelsene.

– Du kan være skip (navnet på kapteinsrollen i curling) på mange måter. Noen velger å bestemme alt av taktikk og strategi, og styrer det meste av det som foregår ute på isen. Med mer kunnskap og erfaring har vi sett at rollen har utviklet seg til å bli mer involverende og inkluderende, sier Trulsen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS