Ledelse

Kjetil Ulving-Tufte er leder i elektrogiganten Schneider Electric Norge. Han har valgt å forlate kontoret sitt, og jobber heller sammen med de ansatte i åpent kontorlandskap. Det burde flere ledere gjøre, mener han.

Flyttet ut av kontoret for å jobbe med de ansatte

Også ledere trenger energipåfyll. Nysgjerrighet og det pulserende miljøet blant de ansatte i åpne kontorlandskap fikk Kjetil Ulving-Tufte til å flytte fra sjefskontoret for godt.

Publisert Sist oppdatert

Da han startet i jobben som Vice President for strategi og forretningsutvikling i Schneider Electric Norge for snart halvannet år siden, fikk Ulving-Tufte (39) utdelt et kontor i fjerde etasje.

Han tenkte tidlig at han ikke kom til å bruke særlig mye tid på kontoret. Etter å ha gitt det et forsøk valgte han å gi det fra seg. Til tross for leder- og personalansvaret følte han seg mer som en vaktmester og tilrettelegger, og ønsket heller å være der det skjer. Han ville forstå hva som rørte seg i bedriften.

– Jeg begynte å tusle litt rundt i gangene, og hadde med meg laptop-en. Det var helt naturlig for meg, men jeg merket tidlig at dette ikke var vanlig praksis på huset. Samtidig fikk andre glede av kontoret mitt, og i dag hører jeg andre ledere si at de har dårlig samvittighet fordi de ikke sitter mer sammen med medarbeiderne sine, sier han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS