Ledelse

Forbanna på soloutspill

Arbeiderpartiets nestleder Helga Pedersen er lei soloutspill om Afghanistan fra av samarbeidspartiene i regjeringen. Først inn på teppet er Sps Trygve S. Vedum.

Publisert Sist oppdatert

Vedum forkynte i går en klar tidfesting av når de norske soldatene bør være ute av Afghanistan – 2013, med vedtak om å trappe ned det norske engasjementet neste år. Også SV mener styrkene må trekkes ut, skriver VG.

– Jeg mener Vedums uttalelser er veldig uheldige. Det gjelder både kravet om å tidfeste tilbaketrekningen, og forsøket på å så tvil om våre motiver for å sende styrker til landet. Det vil jeg selvsagt ta opp med han, sier Helga Pedersen.

– Dette utspillet sår på nytt tvil om regjeringens Afghanistan-politikk. Det sender et svært uheldig signal til afghanerne, våre egne soldater og til våre allierte. Det er alvorlig, og nå må Støre rydde opp, sier leder i Stortingets utenrikskomité, Ine Eriksen Søreide (H), til VG.

– Vi som uttaler oss på vegne av regjeringen og partiene må være ekstra varsomme i vår tilnærming. Det må aldri herske noen tvil om regjeringens holdning til at vi står bak soldatene i Afghanistan, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Powered by Labrador CMS