Ledelse

Soria Moria, 13. oktober 2005: Partilederne for de rød-grønne la fram sin felles regjeringserklæring. Åslaug Haga (Sp), Jens Stoltenberg (Ap) og Kristin Halvorsen (SV).

Fra Soria Moria til Hurdalssjøen

Det er nok ikke usannsynlig at de tre partiene som har forhandlet i Hurdal har lest bøkene til Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen. Uten at det ga nok drahjelp til resultatet.

Publisert Sist oppdatert

Fortsatt vil det nok gå en stund før vi får rapporter fra innsiden om hva som egentlig skjedde rundt forhandling- eller sonderingsbordet på Hurdal. Men de tre partiene har forhandlet før. Og da gikk det bedre. Selv om også den gang tok i bruk klassiske triks og gikk i åpenbare feller.

Fra tidligere Ap-leder Jens Stoltenbergs selvbiografi, «Min historie», og Lilla Sølhusviks bok «Gjennomslag», om den mangeårige SV-lederen Kristin Halvorsen, er forhandlingene om den første rødgrønne regjeringen til Jens Stoltenberg beskrevet fra de to tidligere partiledernes synspunkt.

Og selv om de beskriver nøyaktig de samme hendelsene, så gir de to bøkene tydelig evidens til det gamle munnhellet om at tingenes tilstand «kommer an på øyet som ser».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS