Ledelse

Et mer liberalt syn på rus og rusmidler i samfunnet som sådan er en ’strategisk blindsone’. Camilla Tepfers mener en av fordelene med å gjennomføre fremtidsstudier er at man avdekker strategiske blindsoner, slik som er gjort i prosjektet med Nasjonal kompetansetjeneste,

Fremtidsstudier: Skaper system i kaos

Fremsynsmetodikk utforsker og omfavner usikkerheten i det som ligger foran oss.

Publisert Sist oppdatert

­

− Tradisjonelle metoder for å samle innsikt som underlag for strategi- og innovasjonsprosjekter baseres ofte på historiske data og nåsituasjonsanalyser. Fremsynsmetodikk, derimot, utforsker og omfavner usikkerheten i det som ligger foran oss, sier Camilla AC Tepfers. Hun er partner i InFuture, og har samarbeidet med Nasjonal kompetansetjeneste TSB om fremtidsstudien for rus- og behandlingsfeltet.

− Fremtidsstudier gir fremtidsforståelse og underlag for utvikling av strategier, politikk, planer, prosjekter og tjenester som tar høyde for fremtidens muligheter og utfordringer, sier Tepfers.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS