Ledelse

Gjør stjerner av egne ansatte

Lær om de siste metodene utviklet med base i nevrovitenskapen.

Publisert Sist oppdatert

I stedet for å bruke nesten all tid på å jakte etter de beste medarbeiderne hos konkurrenter, er du bedre tjent med å utvikle dine egne. Det skriver Jeremy Quittner i Inc.com i en artikkel om hvilke verktøy man trenger i verktøykassen for gjøre egne ansatte virkelig gode.

Quittner viser til professor ved Harvard Business School, Boris Groysberg, som etter å ha sett på hva som skjer med stjernemedarbeidere når de forlater arenaen der de ble til stjerner. Mer presist har Groysberg studert flinke folk hos megakonsernet GE som har byttet jobb. Mens de jobbet hos GE var det ansatte som brilliante på sitt område, men etter jobbyttet dalte stjernestatusen raskt.

Groysbergs analyse er at det er miljøet og kulturen i samspill med individet som skaper stjerner. Tas man ut fra et slikt miljø, er det langt fra sikkert at man fortsetter å skape like gode resultater.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS