Ledelse

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har skiftet ut halve ledergruppa i NRK på ni måneder.

Halve toppledelsen i NRK byttet ut på ni måneder

De to siste brikkene i toppledelsen til rikskringkasteren falt på plass tirsdag. – Vi må bli de beste i verden til å tilpasse oss endringene i mediemarkedet, sier kringkastingssjefen.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kom meldingen om at NRK har fylt den nyopprettede stillingen direktør for Organisasjon og HR, mens strategidirektør-posisjonen avvikles.

Det er den femte utskiftingen i NRKs toppledelse, som består av ti stillinger, på knapt ni måneder.

– Dette gjør vi fordi vi er i en situasjon hvor endringsbehovet er større og større. Teknologi, konkurranse, globalisering – alt dette går raskere og raskere. Vi er nødt til å ha en kontinuerlig utvikling av vår kompetanse og organisasjon, sier Thor Gjermund Eriksen.

Det er tidligere direktør for konsern HR i Statkraft, Olav Hypher, som trer inn i NRK-toppledelsen med ansvar for organisasjon og HR.

Tidligere tirsdag bekreftet NRK at de har ansatt radiosjef Marius Lillelien som ny distriktsdirektør. I høst ble Heidrun Reisæter (42) ansatt som direktør for den nyopprettede divisjonen for Teknologi, produkt og produksjon og tidligere VGTV-redaktør Helje Solberg (51) tok over som Nyhetsdirektør. I april i fjor startet økonomidirektør Andreas Stovik i jobben.

– Vi driver omstilling og endring hele tiden. De seneste årene har 25 prosent av jobbene i NRK blitt endret. Det handler om konkurranse og teknologi. De siste helgene har 800.000 nordmenn brukt strømmetjenesten vår, sier Eriksen.

Mange ukjente

Etter høstens statsbudsjett varslet NRK at de blir nødt til å spare inntil 130 millioner kroner i år.

Det betyr nye runder med nedbemanninger hos rikskringkasteren, som har kuttet omkring 450 stillinger på fem år.

Samtidig har flertallsregjeringen besluttet å endre lisensordningen. Hvordan dagens løsning skal erstattes er uklart.

Rekken med ukjente faktorer er lang.

Eriksen avviser at endringene og opprettelsen av nye direktørposisjoner har noe med potensielle nedskjæringer eller ny finansieringsmodell å gjøre.

– Dette er ikke et innfall, men en modell vi har jobbet med i et år, sier Eriksen.

– Vi må bli de beste i verden til å tilpasse oss endringene i mediemarkedet for å kunne levere innholdet det norske publikummet forventer.

Ledergruppen i NRK består nå av fire kvinner og seks menn. Eriksen bekrefter at tirsdagens ansettelser av nye direktører var de siste på en stund.

Powered by Labrador CMS