Ledelse

– Har gjort strategiske feilvalg

Tre profilerte ledere er ferdige, opp mot 20 millioner skal spares og publikum faller fra. Hva skjer i Norges største fotballklubb?

Publisert Sist oppdatert

Rosenborg tar store grep i ledelsen, etter to sesonger med mye uro. At de handlet i denne situasjonen handler blant annet om strategiske feilvalg, mener leder av Trenerforeningen, Teddy Moen.

2019 var en vanskelig sesong for Norges største fotballklubb. Etter den opprivende prosessen med sparking av trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, som endte med offentlig rettssak og forlik, satte styreleder Ivar Koteng og Rosenborg-ledelsen sin prestisje i å hente Haugesund-trener Eirik Horneland. Rekrutteringsprosessen endte i en ny konflikt: Haugesund ønsket ikke å frigi sin suksesstrener like før sesongstart.

Da Horneland endelig kom på plass, fortsatte uroen i klubben. Denne gangen handlet det om bruken av klubbens dyreste spiller, Niklas Bendtner. Superstjerna ble plassert på benken, og deretter i fryseboksen. For godt. Det tok også svært lang tid før Horneland fikk satt sitt preg på laget, og poengfangsten var skral. Den trange starten Horneland opplevde resultatmessig bidro til ytterligere uro rundt klubben, og publikum begynte å falle fra. Det gikk ikke lang tid før Horneland og Koteng forstod at denne sesongen ville bli noe utenom det vanlige for Rosenborg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS