Ledelse

For Generasjon Z er ikke trivsel bare en prioritet. Det er et krav. Dette understreker behovet for at ledere møter deres forventninger, , skriver Daniel Eisenberg. Foto: PixelCatchers

Hjemmekontor: Forskjellsbehandling er lov, men den bør være saklig begrunnet

Hvis en bedrift inngår avtale om hjemmearbeid, må den da gjelde alle ansatte? Nei, men forskjellsbehandling bør være saklig begrunnet, mener arbeidsrettsadvokat Siri Falch Olsen i advokatfirmaet Ræder.

Publisert Sist oppdatert

­LEDERVERKTØY. Etter pandemiens utbrudd for to år siden er det blitt mer vanlig med arbeid hjemmefra. Først som en konsekvens av sentralt pålagte smittetiltak, senere fordi arbeidstakerne har sett fordelene av en mer fleksibel arbeidshverdag.

– Etter koronapandemien har mange arbeidstakere en forventning om at arbeidslivet skal være mer fleksibelt, særlig når de teknologiske forutsetningene er til stede. Debatten er veldig preget av et subjektivt ståsted hvor egne behov settes høyest, sier Siri Falch Olsen til Dagens Perspektiv.

På den andre siden må arbeidsgiver ta hensyn til hvordan det påvirker arbeidsmiljøet som helhet dersom mange jobber hjemmefra. Mange arbeidsgivere er usikre på hvordan en «ny» arbeidshverdag skal organiseres etter pandemien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS