Ledelse

Forhandlinger i boks. Etter tøffe lønnsforhandlinger i våres, ble partene endelig enige, noe statens personaldirektør Gisle Norheim feirer med en selfie sammen med Egil André Aas (LO stat), Anders Kvam (Akademikerne), Petter Aaslestad (Unio stat) og Pål Arnesen (YS Stat). Spørsmålet er om partene blir like forente når hovedavtalen skal revideres.

– Hva er det som er så vanskelig å forstå?

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vil gi Arbeidsgiverrådet kred for at de løfter tematikken om medbestemmelse opp på ­agendaen. Men at det skal bety at vi har for mye medbestemmelse … Den er jeg ikke med på.

Egil André Aas er leder i LO Stat – den største av de hovedsammenslutningene hovedavtalen i staten gjelder for. Rundt 45.000 statsansatte er organisert i LO stat. I tillegg har UNIO omkring 33.000 av de statsansatte som medlemmer, mens YS Stat har 26.000 og Akademikerne 35.000.

Egil André Aas mener Arbeidsgiverrådet allerede har kommet skjevt ut med sin invitasjon til diskusjon om hovedavtalen:

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS