Ledelse

– Hvis tre personer mangler 1,5 timer søvn, mister man et helt dagsverk i produktivitet

7 av 10 ledere lider av søvnmangel.

Publisert Sist oppdatert

Dårlig søvn påvirker evnen til å håndtere endringer, ta beslutninger, avgjøre risiko og kommunisere. Ifølge en fersk undersøkelse gjennomført av svenske Chef sliter syv av ti ledere med så dårlig søvn at det påvirker jobben negativt. Dette er dobbelt så mange som for forrige gang Chef gjennomførte undersøkelsen, for fem år siden.

– Det begynner å bli tydelig at søvnmangel er et omfattende problem, sier Helena Kubicek Boye, medisinsk ansvarlig ved søvnmottaket «Learning to Sleep», til Chef.

Utførelsen tar støyten

Det er mange egenskaper som blir nærmest uaffisert av søvnmangel. Logikk, resonnering og kritisk tenkning er noen av dem. Det er utførelsen som blir hardest rammet.

Søvnmangel reduserer evnen til kreativ problemløsning, evnen til å håndtere endringer, og reduserer impulskontrollen og kommunikasjonsevnene. Dessuten går den drastisk utover den emosjonelle intelligensen, blant annet selvbilde, selvinnsikt og empati. For personer med personalansvar er det ikke ideelt å bli rammet av noen av disse konsekvensene, sier Boye.

– Det skal ikke miste mer enn en og en halv time før oppmerksomheten din er redusert med 32 prosent. Hvis tre personer mangler like mye søvn har man potensielt mistet en hel persons produktivitet til sammen, forklarer hun.

Hvor mye sover lederne?

Totalt deltok 1646 personer i undersøkelsen.

Kilde: Chef.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS