Ledelse

Idrettspresident Zaineb Al-Samarai i Idrettens Hus. Norges Idrettsforbund har 1,9 millioner medlemmer, og rommer alt fra små klubber og idretter til toppidrett.

Idrettspresident Zaineb Al-Samarai: – Det er viktig for meg at jeg ikke mister annerledesheten min

– Da hadde det ikke vært noe poeng å velge meg. Jeg kan ikke miste meg selv, selv om jeg har fått denne jobben.

Publisert Sist oppdatert

­Høsten har bitt seg fast. Det er kaldt i lufta, skarp høstsol, trær i høstfarger. I kontorlokalene til Norges Idrettsforbund ved Ullevål stadion ruller og går idrettshverdagen. Folk kommer og går i resepsjonen. En kar som kommer inn, bærer et par langrennsski i neven.

Noen etasjer høyere opp er idrettspresident Zaineb Al-Samarai tilbake fra et av mange politikermøter. Hun tar imot til intervju innimellom slagene, som spenner fra statsrådbesøk til bowling. Å være president i Norges Idrettsforbund er en tilstand der jobbhjulet går. Dag og kveld, ukedager og helg. Det er møter, lobbyvirksomhet og arrangementer. Reiser og representasjon. Det går i ett.

I møterommet på Idrettens hus, hvor intervjuet foregår, står det små statuetter av en skøyteløper, en spydkaster og et barn som løfter en ball på en hylle. Zaineb Al-Samarai fikler med en ledning som ligger på møtebordet samtidig som hun snakker.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS