Ledelse

– Ikke nødvendigvis høyere risiko å sette ut IT-drift

Et IT-system må være sikkert uavhengig av om driften settes bort til et utenlandsk selskap eller beholdes innenlands, mener IKT-Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ikke nødvendigvis sånn at sikkerhetsrisikoen er høyere når driften er outsourcet enn når jobben gjøres internt. Uansett hvem som gjør jobben må det være sikringssystemer på plass, sier Torgeir Waterhouse, direktør for internett og nye medier i bransjeorganisasjonen.

NRK har avslørt at utenlandske IT-arbeidere har hatt tilgang til sensitive helseopplysninger som følge av at Helse sør-øst er i ferd med å sette ut driften av IT-systemene til det amerikanske selskapet Hewlett Packard Enterprise.

Waterhouse påpeker at ting som ansattes lojalitet og følelse av moralsk forpliktelse også kan virke inn på sikkerheten, men mener at en avtale som det Helse sør-øst har inngått, må regulere hvordan sensitive opplysninger skal håndteres. Og en slik avtale må følges opp av den som setter ut arbeidsoppgavene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS