Ledelse

Comeback: Hilde Frafjord Johnson er tilbake i norsk politikk, etter ti år i internasjonale lederstillinger; først og fremst i FN.

– Ikke redd for konflikt

– Jeg var øverste leder for 7000 militære og 3000 sivile i Sør-Sudan, sier generalsekretær i KrF, Hilde Frafjord Johnson. Det er en annen type lederutfordring enn å lede en liten parti-organisasjon i Norge, der hver minste kommentar blir lagt merke til og tolket.

Publisert Sist oppdatert

Bulldoseren: – I speilet ser jeg ofte en sterk og offensiv leder som kan oppfattes som en bulldoser og som kan gjøre andre redde. Derfor er det viktig også å skape trygghet og å lytte, sier Hilde Frafjord Johnson

Når man er leder i en liten organisasjon, er lederen enda mer synlig enn i store organisasjoner.

– I realiteten går jeg hele tiden rundt med et mikrofonstativ. Hver minste kommentar blir lagt merke til. Da må man være oppmerksom på hvordan man er som leder. Spenninger kan også komme fortere til overflaten, sier Hilde Frafjord Johnson. Som ny generalsekretær i Kristelig Folkeparti (KrF) har hun riktignok ikke opplevd de store konfliktene, men hun viser til at det i alle lederjobber vil være ting å ta tak i.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS