Ledelse

Espen Rostrup Nakstad har bred erfaring med praktisk kriseledelse, også fra før pandemien. Han har i to bøker skrevet om ledelse og håndtering av kriser.

– Ikke vent med å evaluere til krisen er over

– Venter du for lenge, er det ingen som orker å tenke på hva problemene var og hva dere har lært, sier Espen Rostrup Nakstad.

Publisert Sist oppdatert

– Hvis du skal vente til pandemien er over, er det ingen som orker å tenke på hva problemene var i mars 2020 og hva dere lærte av det. Det orker du ikke når du er ferdig med alt. Men mens krisen pågår, så orker du å tenke litt på det, mener Nakstad, assisterende direktør i Helsedirektoratet.

Han har siden mars i fjor bedrevet mye og svært synlig kriseledelse overfor oss alle. Nylig holdt han foredrag om kriseledelse, herunder timing av evalueringer, på HR Norges «HR Forum»

– Kunsten er å prøve å gjøre forbedringsarbeid og å få dette inn i daglig drift på en måte som gjør at det både har merverdi i hverdagen, i framtiden og også i neste krise; som vi ikke vet hva blir. Det er på en måte trikset hvis du skal få god effekt av det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS