Ledelse

− Jeg tror jeg er blitt en anner­ledes leder etter at jeg kom hit

Hver dag har han ansvaret for 150.000 transaksjoner, mange som i disse pandemitider gjøres fra kjøkkenbenken. Denne jobben er «vidunderlig komplisert», sier Nicolai Tangen som begynner å bli varm i Oljefond-trøya.

Publisert Sist oppdatert

Men, som de fleste husker, gikk det rimelig hett for seg før han startet i jobben også. Da Norges Bank-sjef Øystein Olsen for et drøyt år siden presenterte investor og «milliardær» Nicolai Tangen som den kommende lederen for Statens Pensjonsfond Utlad, selveste Oljefondet, brøt helvete løs nærmest umiddelbart.

Seminar, søkerliste og fond

Først fikk nasjonen innblikk i det som i norsk sammenheng må være verdens mest omtalte seminar, der Nicolai Tangen inviterte diverse samfunnstopper til tre dagers dannelsesseminar i USA i november 2019. Rundt 40 representanter for den «den norske fiffen», det være seg fra privat og offentlig sektor, deltok. Både den tidligere Oljefond-sjefen og næringsministeren sto på gjestelisten. Mens Sting sto for underholdningen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS