Ledelse

Solistene ved operaen slår tilbake mot sjefen, Per Boye Hansen.

– Kompromissløs og manipulerende

Tillitsvalgt for solistene ved Operaen, Espen Langvik, kritiserer Boye Hansens lederstil, og hevder arbeidsmiljøet ved operaen er dårlig.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Aftenposten, som også har fått denne beskrivelsen av arbeidsmiljøet ved operaen av andre kilder.

Av dem beskrives Boye Hansen som manipulerende. Folk som har jobbet med ham forteller om raseriutbrudd og sterke reaksjoner dersom noen gjør en feil. Det fortelles om en sjef som kjører sitt eget løp, er kompromissløs og veldig krevende.

Tillitsvalgt Langvik er kritisk til Per Boye Hansens lederstil, og sier det er viktig at dette synet kommer frem i offentligheten:

– Vi synes det har vært et ensidig fokus fra mer eller mindre kvalifiserte kommentatorer som kun peker på det som skjer på scenen. Bildet er mye større. I hvert fall kjenner ingen av solistene seg igjen i bildet som tegnes av oss. Derfor føler vi at vi må stå frem med hvem vi er og hva vi tenker, sier Langvik til Aftenposten.

Avisen er kjent med at flere sentrale medarbeidere på operaen over tid har hatt store samarbeidsproblemer med Hansen. Disse problemene skal ha vært en avgjørende årsak til at ledelsen ikke ønsket å forlenge åremålet. Tilbakemeldingene på problemene med Hansens lederstil fra de ansatte karakteriseres som «alvorlige».

Powered by Labrador CMS