Ledelse

Det er få ledere som har bakgrunn som psykiatere. Grethe Aasved, administrerende direktør i Aleris Helse, er en av dem. – Det er gull verd å ha lært seg en del om relasjoner om mennesker, sier hun.

Konkurransemennesket

– Sjefen min sier at jeg er et av de mest konkurranseorienterte menneskene hun har møtt, sier Grethe Aasved, administrerende direktør i Aleris Helse, landets største private helse- og omsorgsforetak.

Publisert Sist oppdatert

Hun har tatt imot meg på kontoret sitt i femte etasje i Fredrik Stangsgate i Oslo. Hun smiler, fyller hele rommet med sin energi og snakker. Og snakker. Når hun først har begynt å snakke gir hun seg ikke. «Dynamo» og «Duracell» sa man gjerne om slike personer, men det er for lite kraftfullt.

På spørsmålet om hun er ambisiøs, har hun vist til sjefen sin; som har merket seg konkurransemennesket Aasved. Sjefen hun snakker om, er for øvrig konsernsjef Liselott Kilaas i Stockholm.

Aleris begynte som et rent svensk selskap, men er nå Norges største private helse- og omsorgsforetak. Da Aasved begynte i 2007, hadde Aleris Helse 220 millioner i omsetning i Norge, i dag er omsetningen på 1,5 milliarder. Det inkluderer oppkjøp, men bare i organisk vekst har det før oppkjøpene vært en tredobling, ifølge Aasved.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS