Ledelse

Energi anses som et av de knappeste ressursene, viser en ny, global undersøkelse. Ressursmangel har ført til økte kostnader for 37 prosent av bedriftene, samt forstyrrelser i forsyningskjeder for 27 prosent og produksjonsstans for 25 prosent. Foto: Michael Probst | AP | NTB

Kraftanalytiker om EUs energigrep: – Løser ikke noen av de store problemene

EU-kommisjonen foreslår felles gassinnkjøp som et krisetiltak. Kraftanalytiker Fabian Rønningen tror ikke dette vil løse noen av de store problemene.

Publisert Sist oppdatert

­Felles gassinnkjøp er ett av flere krisetiltak EU-kommisjonen foreslår i sin nye energipakke tirsdag. Kommisjonen vil legge til rette for at gasselskaper kan danne et kartell som sammen kjøper inn gass til EU. Målet er å forhandle fram bedre gassavtaler.

Kraftanalytiker Fabian Rønningen i Rystad Energy tror ikke det er noen automatikk i at dette fører til lavere gasspriser.

– Da jeg leste pressemeldingen fikk jeg noen umiddelbare spørsmål om hvordan de skal gjøre dette i praksis. Sånn som jeg ser det løser ikke dette noen av de store problemene, sier Rønningen til NTB.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS