Ledelse

Karin Thorburn, professor i finans ved Norges Handelshøyskole, har sammen med to andre forskerne studert om kvinnevkotering til norske styrer påvirker lønnsomhet og verdsettelse av selskaper.

Kvinnekvoteringen førte ikke til ASA-flukt

Forskerne bak en stor studie av norsk styrekvotering avviser effekt på lønnsomhet og sier det er feil at norske ASA-er ble omgjort til aksjeselskaper i stor stil for å slippe kvotering.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan har kvoteringskravet om minst 40 prosent kvinner i styrene i de norske allmennaksjeselskapene (ASA-ene) påvirket lønnsomhet, verdsettelse, selskapsform og styresammensetning?

I den kommende utgaven av det anerkjente amerikanske tidsskriftet Harvard Business Law Review kommer det en forskningsartikkel om en omfattende studie av dette.

Forskerne bak artikkelen er finansprofessorene Bjørn Espen Eckbo, handelshøyskolen Tuck School of Business og Karin Thorburn fra Norges Handelshøyskole – og førsteamanuensis i finans ved OsloMet, Knut Nygaard.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS